Total Pageviews

Friday, July 5, 2013

Rebah Yang Tidak KalahLaporan ini diterjemahkan oleh Al-Fadhil Ustaz Nazmi Abdul Karim:

1. Dr.Muhammad Morsi,walaupun beliau ialah seorang Presiden, beliau hanya berada di Istana Presiden untuk kerja-kerja pengurusan negara dari 8.00 pagi hingga 10.00 malam. Selepas itu, beliau akan balik ke rumah sewa beliau untuk berehat dan rumah sewa itu dibayar sewanya sendiri oleh beliau. Tedapat 10 orang wakil dari Ikhwanul Muslimin yang membantu beliau setiap hari dalam pengurusan negara dan mereka ini tidak meminta walau satu sen gaji.

2. Beliau menghafal Al-Quran secara keseluruhannya.

3. Beliau ialah seorang jurutera (metallurgy engineering) salah satu bidang dari bidang pembuatan (manufactruing engineering).

4. Beliau, isteri beliau, 5 anak mereka, dan 3 cucu mereka, semuanya adalah Hafiz/Hafizah Quran.

5. Salah seorang anak beliau,berkhidmat sebagai doktor di Arab Saudi. Kerajaan Saudi telah memanggil beliau dan meminta beliau untuk berhenti sebagai doktor kerana beliau ialah anak seorang presiden Mesir dan negara yang besar. Jawapan anak beliau ialah: "Bapaku ialah Presiden Mesir dan itu amanahnya. Aku hanya anak kepada seorang bapa dan aku akan berkhidmat sebagaimana orang awam yang lain dalam mencari rezeki."

6. Waktu solat Jumaat, Dr.Muhammad Morsi datang awal satu jam dari solat Jumaat dan beliau berada di saf paling depan sekali dan membaca Surah Al-Kahfi dan tidak ada sebarang pengawal atau protokol untuk membezakan beliau dengan rakyat.

7. Apabila beliau melakukan kerja-kerja lawatan,perjumpaan dan urusan negara, beliau menggunakan kereta beliau sendiri untuk ke sana.

8. Beliau ke-mana-mana tidak mempunyai sebarang protokal ataupun pengawal peribadi untuk melindungi beliau.

Setelah membaca peribadi beliau, maka tidak hairanlah Israel dan sekutunya termasuk pemerintah Saudi Arabia amat gembira dengan penggulingan kuasa ini... namun yang amat mendukacitakan media TV Malaysia (TV3) turut menggelar beliau sebagai diktator....

Jumaat terakhir Syaaban.

Hati saya yang kotor berdebu ini banyak sekali menerima didikan daripada para ustaz ustazah di radio IKIM (walaupun khabarnya ada yang sudah di"stapler").

Kata mereka, sebaik-baik amalan adalah mendoakan saudara-saudara kita yang sedang “dibuli” oleh golongan Islam yang anti-Islam dengan bantuan tangan-tangan ghaib zionis dan Amerika di belakangnya.

Sejujurnya saya berasa amat dukacita dan bersusah hati menghadapi realiti yang berlaku di Mesir. Paling mendukacitakan tatkala ada pemerintah-pemerintah negara Islam yang menzahirkan sokongan terhadap penggulingan presiden yang dipilih melalui pilihan raya yang sah tanpa penipuan itu.

Saudi Arabia...pada zaman Nabi, tiada raja. Dari mana datangnya raja Saudi Arabia? Itu yang dipersoal oleh rakan-rakan di maya. Saya membaca jawapannya tetapi tidak mahu komen apa-apa.

Golongan sekular yakni Islam liberal (sebenarnya tiada istilah liberal atau ekstrim dalam Islam), sentiasa menjadikan dunia ini sebagai tuhan. Mereka akan melakukan apa sahaja, menghalalkan pembunuhan (seperti yang berlaku di Syria) demi kuasa.

Dan sudah pasti di belakang mereka, berdiri gagah perancang kepada kehancuran.

Apa yang mahu mereka tegakkan ialah sebuah negara yang mengangguk kepada unsur-unsur liberalisasi, jika pemerintahnya Islam pun haruslah dasarnya bersifat sekularisme.

Kenapa mereka begitu gerun dengan pembinaan sebuah negara Islam sebenar dan diterajui oleh pemerintah yang benar-benar bertaqwa kepada Allah?

Yang nyata, mereka akan menyekat kemaraan itu dengan bersungguh-sungguh.

Mana-mana negara pun, jangan harap untuk menjadi sebuah negara Islam sebab anda akan diserang dari segenap penjuru, luar dan dalam. Bukan sahaja oleh golongan bukan Islam bahkan oleh orang-orang yang mengaku Islam, pewaris kemunafikan Abdullah bin Ubai.

Di laman maya, sejak semalam, dipenuhi dengan luahan kesedihan, doa dan kemarahan daripada rakyat banyak, para ustaz ustazah, para ilmuan dan ulamak. Termasuklah kemarahan kepada stesen TV tempatan yang...

Saya rasa mahu bakar sahaja peti empat segi itu!

No comments: